15 Nisan 2015 Çarşamba

PAPA’NIN AÇIKLAMALARININ ASALA TERÖRÜNE DESTEK VERMESİ ÜZÜCÜ



PAPA’NIN AÇIKLAMALARININ ASALA TERÖRÜNE DESTEK VERMESİ ÜZÜCÜ



Volkan Bozkır,
Yazı: ermenisorunu.gen.tr  ///  15.04.2015
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Bayrampaşa Belediyesi’ni ziyaretinin ardından yaptığı açıklamalarda Papa’nın pazar ayinindeki sözlerini değerlendirdi. Bakan, “Papalık makamı insanların dini inançlarını güçlendirmek, manevi dünyalarını zenginleştirmek ve insanlar arasında her türlü ihtilafı ortadan kaldırmak ve dünyaya güzellikler katmak için çalışması gereken bir makamdır. Ancak Papa Fransuva’nın yaptığı açıklama tarihi bir husumet olarak dünya tarihine geçecek, yanlış bir açıklamadır” dedi.
Volkan Bozkır, Papa Francesco’nun Ermeni soykırım iddialarına yönelik ifadeleriyle ilgili olarak, “Gerçekten tamamen ihtilaflı olan, tarihi hiçbir belgeye dayanmayan böyle bir açıklamayı Türkiye hiçbir şekilde kabul etmeyecektir ve yok farz edecektir. Dışişleri Bakanlığı’nda kırk yıl çalışmış, arkadaşlarımı Ermeni terörüne şehit vermiş bir kişi olarak, Papa’nın açıklamalarının bir anlamada Asala terörüne destek verdiğini, prim verdiğini görmekten de üzüntü duyuyorum. Türkiye olarak, Türk milleti olarak tarihimizin hiçbir dönemiyle ilgili utanç duyacağımız hiçbir an yoktur. Ve bununla ilgili olarak bütün arşivlerimiz açıktır. Dünya akademisyenleri gelip Osmanlı arşivleri olsun, Türkiye Cumhuriyeti arşivleri olsun hepsini inceleme imkanına sahiptirler” diye konuştu.
Volkan Bozkır, “Bütün incelemelerimiz sonucunda 1915 yılında iddia edilen olaylarla ilgili hiçbir bulguya ulaşmış değiliz” dedi. Bu nedenle Papa Fransuva’nın yaptığı bu açıklamaları gerçekten talihsiz olarak nitelendirdiğini belirtti. Bakan Bozkır, Arjantin’in II. Dünya Savaşı sonrasında Nazi savaş suçlularına kapılarını açmasını hatırlatarak, Papa’nın vatandaşı olduğu Arjantin’in bu eski alışkanlığından etkilenmiş olabileceğini ifade etti.

http://www.ermenisorunu.gen.tr/bozkir-papanin-aciklamalarinin-asala-terorune-destek-vermesi-uzucu/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder