8 Ocak 2017 Pazar

Ermeni Başsavcı’nın talebi!


Ermeni Başsavcı’nın talebi!


 Arslan TEKİN
12.07.2013 


Ermeni Başsavcı’nın talebi! - 
Arslan TEKİN 
arslantekin53@yahoo.com

Hüseyin Çelik’in  “Görenlerin Gözü ile Van’da Ermeni Mezâlimi”  kitabı elimdeydi. Gözüme bir haber ilişti. Ermenistan Başsavcısı Türkiye’den “kaybedilmiş”  
topraklarını istiyormuş.Başsavacı Agvan Ovsepyan, diyesiymiş ki: “Türkiye’de kalan kilise ve araziler Ermenistan Kilisesi’ne iade edilmeli. 
Ermenistan Cumhuriyeti ise kaybedilen toprakları geri almalı. Bu talepler yasal zeminde olmalı.” Sadece Türkiye’den değil Azerbaycan’dan da toprak istiyor 
Ermenistan Başsavcısı: “Ermenistan’ın hem Türkiye hem de Azerbaycan’la (Nahçivan bölgesi) arazi problemi var. Bunun halli için bütün hukukî delillerle birlikte bir dava dilekçesi hazırlamalı, Birleşmiş Milletler’e ve uluslar arası mahkemelere sunulmalı.” Başka ne istemiş Agvan Ovsepyan:  “Soykırım kurbanları”nın torunlarına kesinlikle maddî tazminat verilmelidir! “Soykırım”  ve Türk-Ermeni ilişkileriyle ilgili kanunî düzenlemeler için Ermeni hukukçular harekete geçmelidir!Toprak talebini zaten Taşnak Partisi, başka yetkililer de sık sık dile getiriyorlar. Türkiye’de  “Hepimiz Ermeni’yiz”  grubu vardır biliyorsunuz... 

Neo-İslâmcı kanattan da büyük destek alırlar. Kendilerine  “ Nefret Söylemcileri ” adını vermiş kanun dışı kuruluş” “ Hepimiz Ermeni’yiz ” grubunun tetikçisidir; önüne gelene saldırır. “ Soykırım olmamıştır.” deseniz, hemen sizi “Ermeni’den nefret eden ırkçı!” diye yaftalarlar ve dünya âleme duyururlar. (Asıl “ ırkçı ” kendileridir. )

Her şeyi tek taraflı düşünürler ve bir “ırk” için size, akla hayale gelmedik ithamlarda bulunurlar. O kadar şımarıklar ki, kimse onlara söz söyleyemez, “Yahu sizin bu kuruluşunuz kanunî midir; nasıl insanları yaftalarsınız?!” diye soramaz. Soranlar kendilerin mahkemede bulurlar. Benim başıma geldi. Birincisi savcıdan döndü. 

Çok inatlar... Savcının mütalaası, “ Söz hakkının katmedilemeyeceği ”ni ortaya koyduğu hâlde, hemen itiraz ettiler ve mahkemeye koştular. 

“ Türk” ten nefret etmeyenler onların nazarında “ düşman ” dır.Şunun için yazıyorum, Ermenistan Başsavcısı’nın, kanıksadığımız talepleri, bizdeki “Hepimiz Ermeni’yiz” grubunu cesaretlendirecektir ve yeni atışlar başlatacaktır.

Ermenistan Başsavcısının, bu konuşması “ Soykırım ” dedikleri 1915 yılının 100. yıldönümü hazırlıkları için yapılan toplantıda söylediğini hatırlatayım.
Hüseyin Çelik’in “ Görenlerin Gözü ile Van’da Ermeni Mezâlimi”ni “ Nefretçiler ” okusunlar!Hüseyin Çelik, bildiğiniz isim. Ak Parti’nin genel başkan yardımcısı. 
Asistanlığında, doğduğu yerde Taşnak çetelerinin katliamına şahit olanları dinlemiş ve bir belge kitap ortaya koymuş. 

Daha ön sözde “ Ermeni meselesi 19. asrın 2. yarısından itibaren önceleri ‘Şark Meselesi’, daha sonra da doğrudan Ermeni meselesi olarak gündemimize girmiş veya getirilmiştir.” der. Fazla söze gerek yok.  AKP’nin politikasına ne derece uyar bilmiyorum, Hüseyin Bey, kitabını Ermenistan Başsavcısına göndermeli! 

(Cedit Neşriyat, 0312 426 66 16).  
Kaynak: Ermeni Başsavcı’nın talebi! 
Arslan TEKİN 



http://www.yenicaggazetesi.com.tr/ermeni-bassavcinin-talebi-27440yy.htm

****

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder