7 Temmuz 2016 Perşembe

KÜRTLERİ YARI YOLDA BIRAKAN BÜYÜK DEVLETLER, BÖLÜM 6




KÜRTLERİ YARI YOLDA BIRAKAN BÜYÜK DEVLETLER, BÖLÜM 6




Büyük Kürdistan İncirlik’te kuruluyor.,

Bünyamin Aka

17 Ağustos 2015















Bu plan karşısında Türk Milleti birleşmelidir. Milliyetçi olduğunu söyleyen Partinin başkanı Bahçeli, bu planın yanında değil karşısında yer almalıdır. Türk Milleti, devleti yok edilirken sorumluluktan kaçan Milliyetçi olamaz.
İncirlik, Adana’nın Merkez Yüreğir ilçesine bağlı beldenin adıdır. Şimdi beldeliği de kaldırılmış mahalle durumuna getirilmiştir. İncirlik Üssü’nün kuruluşu Menderes Hükümeti dönemidir. 1951 yılında inşaatına başlanan üs, 1954 yılında kullanıma açılmıştır.

İncirlik Üssü’nün, Türkiye ve ABD’nin ortak kullanımı için açılmış olduğu söylense de genelde ABD üssü olarak bilinir. İncirlik üssünde görevli Türk subaylar bu durumdan rahatsız olduklarını çok kez açıklamışlardır. Türk Subaylarının denetiminde yapılması gereken uçuşlar, bağımsız yapılmakta ve üssün birçok yerinden, Türk subayları uzak tutulmaktadır.

İncirlik Üssü, bir kez kapatılıyor. ABD, Kıbrıs Barış Harekatı’na karşı çıkıyor. Türkiye’ye ambargo uyguluyor. Rum kasaplarının yanında yer alıyor. Çünkü Rumlar Türkleri kesiyor. ABD, Türkiye çıkarına herhangi bir olayda, Türkiye’nin yanında yer almıyor. Yeter ki kesilenler Türk olsun. Sözde NATO müttefikimiz Türkiye’ye ambargo uygulamaktan çekinmiyor. Ambargonun kalkmasıyla birlikte kapalı olan bütün ABD üsleri açılıyor.

İncirlik Üssü, Türkiye’nin bağrına saplanmış hançerdir

Kıbrıs Barış Harekatı bizlere şunu gösterdi ki, ABD ve örgütü NATO, Türkiye’nin zor yıllarında yardım etmemiştir. Hiçbir zaman da etmeyecektir. Çünkü onlar, Türkiye’yi yok etmek isteyen emperyalistlerdir. NATO’nun içimize girmesi ile birlikte Türkiye’nin yörüngesi değişti. ABD yönetimine, denetimine girdi. Türkiye’yi CIA yönetmeye başladı. Siyasi liderleri, siyasi partileri, darbeleri, komploları, cinayetleri CIA belirledi. NATO’ya girişimizin sonucunu, bugün çok ağır şekilde yaşıyoruz.

İncirlik Üssü, Rusya’ya karşı kurulmuş olduğu söylense de üs bölgesinin, Rusya’dan uzak oluşu başka amaçlar için kurulduğunu gösteriyor. Üs, ilk kez İsrail ve Lübnan krizlerinde kullanıldı. Buradan anlaşılıyor ki İncirlik Üssü, ABD’nin Ortadoğu çıkarları için açılmıştır. Özellikle son 25 yıldır, kendi topraklarımızda ki üs, BOP’u uygulamak için kullanılıyor.

Hatırlanacağı gibi BOP (Büyük Ortadoğu Projesi) Ortadoğu coğrafyasında bulunan birçok ülkenin sınırlarını ve yönetim şekillerini değiştirmeyi hedef almaktadır. Sınırları ve yönetimi değişecek ülkeler arasında Türkiye’de vardır. İncirlik Üssü, Türkiye’nin sınırlarını değiştirmek yani Türkiye’yi bölmek ve Büyük Kürdistan’ı kurmak için kullanılmaktadır.

Birinci Körfez Savaşı, BOP’un başlangıcıdır

ABD, 1980 yılında, İran ve Irak’ı birbirine düşürdü. İran-Irak savaşı tam sekiz yıl sürdü. ABD, Irak tarafında gibi duruyordu ama İran’a da gizli gizli silah sattığı ortaya çıktı. 1988 yılında savaş bitti. Sekiz yıl boyunca bu iki ülke can ve mal kaybına uğradı. Ekonomik olarak sıfırlandılar. Saddam Hüseyin, ABD’nin yol açtığı bu savaşta, ABD’nin istediklerini yapan biri olarak ekonomik kayıplarını telafi etmenin yollarını aramaya başladı. Hedefini de belirlemişti, Kuveyt.

Saddam, Kuveyt’i sıkıştırmaya başladı. Kuveyt’in, Irak’a ait olduğunu iddia ediyordu. Kuveyt, gerçekten de Irak’tan kopartılmış bir parçaydı. O parçayı emperyalist devletler kopartmıştı. ABD, ilk başta bu olaya karışmayacağını açıkladı. Bu açıklamayı duyan Saddam, 1990 yılında Kuveyt’e girdi ve işgal etti ve hayatının hatasını yaptı. ABD’nin, tuzağına düştü.

Bu olaya karışmayacağını açıklayan ABD, bir anda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni harekete geçirdi. Diğer emperyalistleri ve işbirlikçi Arap ülkelerini de yanına alarak, 1991yılında Irak’a saldırdı. O dönem Türkiye’de Özal yönetimi vardı. Özal, Irak’ın bir bölümünü işgal etmeye kalkmış ve dönemin Genel Kurmay Başkanı bu istek karşısında istifa etmişti. Özal, beklemediği bu istifa üzerine işgal planından vaz geçti ama İncirlik Üssü’nü ABD kullanımına açtı. İncirlik Üssü’nden kalkan ABD uçakları, Irak semalarında binlerce sorti yaptı. Tonlarca bomba bıraktı. Binlerce insan yok edildi.

Irak’ı parçalayan Kürtler, şimdi Suriye’yi parçalıyor

Birinci Körfez Savaşı bitti. Irak yenildi. ABD, Irak’ı yenmekle kalmadı. Irak içerisindeki, Barzani ve Talabani aşiretlerinin öncülüğünde Kürtleri ayaklandırdı. Saddam Hüseyin, Kürt ayaklanmalarını bastırdı. Saddam’dan kaçan Kürtler, Türk sınırına yığıldı. Türkiye, kürt sığınmacıları özellikle Batı ülkelerinin yardım sözüne kanarak kabul etti.

Batı basını ve içimizdeki Kürtçüler, Kürtlere ağlıyor ağıtlar yakıyorlardı. Kürtçü basına göre Saddam, Kürtlere karşı kimyasal silah kullanıyor, mazlum, zavallı, savunmasız Kürtler, yok ediliyordu. Her yerde buram buram Kürtçülük kokuyordu. Saddam zalimdi. Yok edilmeliydi. Kürtler masumdu. (Daha sonra ortaya çıkan bir gerçek var ki Saddam’ın kimyasal silah üretecek tesisi yoktu.)

Kürtler, ne mazlum, ne de savunmasızdı. Ellerine silah alarak saldırıya geçen, Kürtlerdi. Emperyalist desteği ile silahlı ayaklanmaya kalkışmışlardı. Ayaklanmak, parçalamak suç değil, devleti korumak için ayaklananlara karşı çıkmak suç olmuştu. Oysa Irak’a giren ABD askerlerini, ABD bayrağı sallayarak alkışlayan, yine Kürtlerdi. Türkiye, sınırı açmış, Iraklı Kürtlere yardım ederken, PKK’lı teröristler de boş durmuyordu. Askerlerimizi, sivil memurlarımızı şehit etmeye devam ediyorlardı. Kürt sığınmacıların, Türkiye’ye girmesinden sonra PKK eylemleri, şiddetini artırarak, alanını genişletti. Bazı il ve ilçelerde bayrak çekmeye çalıştılar. Babaları ABD’ye o kadar güveniyorlardı ki Türk Ordusu’nun karşısına düzenli ordu birlikleri gibi çıkma gafletine bile düştüler. Pusu kurmaya alışmış hain çeteyi, yok olmaktan yine ABD kurtardı.

Bugün aynı olaylar Suriye sınırımızda sürmektedir. IŞİD’den kaçanların Türkiye sınırına yığılması, Kobane dedikleri yeri, kürt bölgesi göstermelerinin nedeni aynıdır. 1991’de Irak ve Saddam ne ise 2015’de IŞİD ve Suriye aynıdır. Saddam’ı ve IŞİD’i yaratan ABD’dir. Konu ise tanıdık. Her zaman ki gibi hainlikleri ve işbirlikçilikleri ile öne çıkan Kürtler.

Kürt koruma kalkanı, Çekiç Güç

Irak’ta ayaklanmış ama başarısız olmuş Kürtleri, ABD koruma altına almak için Irak’ı böldü. Irak’ın, Kürt ve Şii bölümlerine, Saddam’ın askerlerinin girişi yasaklandı. Bu yasağı uygulamak için yine İncirlik Üssü seçildi. İncirlik Üssü’ne, adına Çekiç Güç denen, ABD ve diğer batılı ülkelerin uçakları yerleştirildi. Çekiç Güç’ün amacı, Saddam’ın askerlerinin, yasak bölgelere girmesini engellemekti. Girerlerse, İncirlik’ten kalkan uçaklar, Saddam’ı bombalıyordu. Çekiç Güç, Kürtler için hem kalkan hem de saldırı aracı oldu. Kürtler dokunulmazlık kazandı. Barzani ve Talabani, devlet kurmak için alt yapı çalışmalarına başlayıp adım adım ilerlediler.

Barzani ve Talabani genel olarak birbirine düşman iki aşirettir. Zaman zaman birbiriyle kanlı çatışmalara girmişler ve çok zaman, Türk devletinin çabalarıyla bu kavgalar sonlandırılmıştır. İkinci Körfez Savaşı’nda, Saddam ortadan kaldırıldı. İki aşiret lideri arasında çatışma çıkmasın diye Talabani, Irak Devlet Başkanı yapılırken, Barzani’ye ise Kürt tarafının başkanlığı kaldı. Kuzey Irak Barzani Kürt devletçiği bu şekilde kuruldu. Talabani’nin Irak’a başkan yapılması, Apo’nun Türkiye’ye başkan yapılması ile eş değerdir. Ve bütün amaçları da budur. Irak, Kürtlerin yönettiği bir ülke durumuna getirildi. Sırada, Suriye ve Türkiye bulunmaktadır.

İncirlik Üssü’nün varlık nedeni, Büyük Kürdistan’ın kuruluşudur

Kuzey Irak’ta, ABD’nin kurmak istediği Kürt devletine, Türkiye karşı çıkmıştır. Kırmızı çizgilerimiz var denmiştir ama Kuzey Irak Kürt devletçiğinin kurulmasını, İncirlik Üssü sağlamıştır. Türk hükümetleri; gaflet, delalet ve hatta hıyanet içerisinde Türkiye’nin çıkarını değil, ABD ve Kürtlerin çıkarını düşünmüş, Kürtler genişlerken, Türkiye kendi sınırlarını koruyamaz duruma düşürülmüştür. İncirlik Üssü, kurulduğundan itibaren Türkiye yararına hiçbir faaliyet göstermemiş aksine yapılan gizli anlaşmalarla nükleer silah yerleştirilerek Türkiye’nin güvenliğini tehlikeye sokmuştur. Kendi ülkemizde, ABD atom bombası vardır.

İncirlik Üssü’nün kullanım amacı, BOP’un uygulama hareket merkezidir. ABD çıkarları doğrultusunda, Ortadoğu’yu şekillendirmek ve kendi istediği yönetimleri oluşturmaktır. Buna Türkiye’de dahildir. ABD, Kürtlere, Ermenilere, Rumlara bu coğrafyada devlet kurmak için daha 1900’lü yıllarda söz vermiştir. Ermeni, Rum, Kürt ayaklanmalarının nedeni, ABD’nin verdiği sözdür. İncirlik, Küçük Kürdistan’ı kurmuş, Büyük Kürdistan’ı kurmak için çalışmaktadır. İncirlik Üssü’nü Menderes vermiştir. Özal, sınırsız bir şekilde ABD yönetimine açmıştır. AKP hükümeti ise açılan bu yoldan devam etmiştir. İşin ilginç tarafı, Menderes, Kürt ağalarını büyütmüş, Özal bütün Kürtleri harekete geçirmiş, AKP ise açılım, çözüm diyerekten Türkiye Cumhuriyeti’ni yok saymış, PKK ağzı ile Kürdistan’ı kurmak için çabalamıştır.

AKP ve PKK’nın kuruluş amacı, Kürt devletidir

BOP eş başkanı Tayyip Erdoğan’dır. Tayyip Erdoğan, açılım ya da “çözüm” denen süreci boş yere başlatmamıştır. Saddam’ın gidişiyle başlayan BOP, Suriye ile devam etmektedir. Türkiye, federasyonlara bölünecek ve kendisi de federasyonların başkanı olacaktır. AKP siyasi, PKK silahlı olarak, BOP’un araçlarıdır. ABD, AKP sayesinde İncirlik’e yerleşmiş, IŞİD’e karşı çekiç güç rolüne soyunmuştur. Türkiye’nin güneyinde bir Kürt devleti daha kurmak için yine bombalar yağdırmaktadır.

ABD, İncirlik Üssü’nden kalkan uçaklarla Kuzey Irak Barzani Kürt yönetimini kurdu. Şimdi yine İncirlik’ten kalkan uçaklarla Kuzey Suriye PYD Kürt Devletini kuruyor. Sonra sıra Türkiye’ye geliyor. İncirlik Türkiye içerisinde, Türkiye’yi yok etmek için kullanılıyor. İncirlik Üssü, Türkiye’nin bağrına saplanmış hançerdir. ABD, AKP, PKK, PYD bu coğrafyadan Türkleri atmak için işbirliği yapıyor.

Bu plan karşısında Türk milleti birleşmelidir. Milliyetçi olduğunu söyleyen partinin başkanı Bahçeli, bu planın yanında değil karşısında yer almalıdır. Türk milleti, devleti yok edilirken sorumluluktan kaçan milliyetçi olamaz. Milliyetçiler, birlik olup ayağa kalkmalıdır.




http://www.turksolu.com.tr/buyuk-kurdistan-incirlikte-kuruluyor/

..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder